Follow Dashboard
Tokens?

TITLE; better COUPLE atau SINGLE ? ^^
Monday, February 20 | 8:01 PM | 0 comments

salam and hello, read my tittle is ? about single and couple. okayy, sebenarnya Cikk Bee mengaku, bila dengar perkataan COUPLE ni, satu bulu roma naik !! tujuan Cikk Bee nak buat post ni sbb Cikk Bee nak bagi tips. kebaikan dan keburukan single and couple. jom baca !

Kebaikan Single 
ada kebaikan dan keburukan single. Kebaikan single, kite  boleh tumpukan terhadap pelajaran. lagi bagus kalau kite bekajar dulu, and then baru bercinta. kalau masa masuk U korang bercinta, maybe boleh kot. xD LOL, saya mengaku saya banyak pengalaman bercinta. okk, stop merepek --. mak saya kata, CINTA ITU MONYET! setuju, ? likeee :)

Keburukan Single
Sebenarnya saya tak ada idea nak tulis Keburukan Single, sbb saya tak penah dengar keburukan single. ada idea ? share jomm :DD

Kebaikan Couple
Kebaikan couple? hmm... maybe ada kebaikan nya juga. tapi, kalau korang couple, mesti ade terpikir na buad benda-2 nakal kan ? jangan sampai berpikir camtuh tolonglah sedar, kite masih muda. perjuangan kite masih jauh. tapi takpe. ada jugak ibubapa org tu tahu anak dia couple , tapi what ?? mak dan ayah dia tak marah sebab dia percaya yg boy/girl anak dia boleh jaga dia. mcm bodyguard xD haha. saya bukan nak perli tapi this is a fact right? 

Keburukan Couple
kalau kita couple, masa umur kite 12 tahun, apa yg akan terjadi? kite couple sebelum UPSR. and then, kite asyik teringatkan muka boy/girl kite ja. semuanya pasal pasangan kite. couple pun boleh bazir duit. ayah dan mak kite beli kredit kalau ada emergency, tapi org yg couple ni, boros! text ngan kekasih dia ja. kesian mak dan ayah kite, penat ja beli. tapi, bila korang nak ambik slip, menyesal tak sudah! jangan jadi bodoh sebab kekasih :)

sekian, ini saja post Cikk Bee. maaf sebab terkasar bahasa, marah2, perli org wtv. tapi ada maksudnya. kalau korang couple, itu terpulang pada korang. jaga kekasih korang elok2 :)

wassalam,
Cikk Bee



Old things | New things