Follow Dashboard
Tokens?

TITLE; Reaksi Perempuan bila suka or tak suka pada seorang lelaki♥
Wednesday, October 26 | 10:27 AM | 2 comments

[gamba tiada kaitan]

Hey peeps 
ahah , Cikk Bee hapdet lagi malam ni .
ecehh , malam ni tetiba rajin plak kan na hapdet tgah-2 malam . haha
malam ni Cikk Bee na bagi tips lagi dekat korang ,
but tips ni untuk kaum Adam plak okeh ..
yang perempuan tu kalo na bace , bace jela ehh , 
kot-2 betul ke kan apa yang Cikk Bee tulis nieyh , haha.
okeyh dah jum baca :)

Reaksi perempuan terhadap lelaki :

1.first thing mesti korang akan minta number phone kan or mula nak ber-IM chat ni .
Bila perempuan tak suka:perempuan tuh akan buat acuh tak acuh je layan korang maksudnya dorang tak minat lah tuh . korang minta lah berapa kali pun number dea , dea tros tak kan layan korang . ade yang cakap takut bf marah padahal takde bf .
Bila perempuan suka:mula-2 pikat dari IM dea akan layan korang mcm layan bf , tanya dah makan , dah mandi , dah bla bla bla lagi . kalau minta je number phone dea dah ter 'hehe' dekat IM then terus kasi tanpa segan silu . maksudnya dea memang minat kt korang lah .


2.secondly , kalau korang memang kawan baik dengan kawan perempuan yang korang minat tuh mesti lah korang nak texting sepanjang hari kan , nak caring pasal life dea.


Bila perempuan tak suka:korang mengedik skit perempuan tuh malas dah nak layan , meluat dengan perangai gedik korang , maksudnya tak minat lah . kekadang korang call lah berapa juta kali pun dea tak kan angkat phone call korang , kalau korang text dea akan cakap sorry lah , i malu nak calling-2 ni .
Bila perempuan suka:mesti dea layan texting dgn korang hingga lewat malam pun takpe , korang loya buruk pun dea sanggup layan tau . korang end texting ber-muah muah , dea pun akan ber-muah muah dengan korang . haha . ade yang sanggup jadi manja walaupun hanya ber-texting sebab nak tarik minat korang .

3.third, dah kenal-2 gerenti korang dah nak minta couple kan . kadang-2 kalau texting korang perempuan tuh layan tak semestinya dorang suka kat korang . ade yang hanya sekadar nak lepaskan bosan .

Bila perempuan tak suka:dorang tergagap-2 nak jawab and akan berikan jawapan pada keesokkan harinya . maybe ade yang akan jawab kita hanya sesuai jadi teman tapi mesra . she's not ready for you boy atau memang dea tak suka lah . dorang tak yakin yang korang adalah ciri-2 idaman lelaki mereka .
Bila perempuan suka:yes yes yes , walaupun pada mula nya tergagap sedikit lepas tuh dorang akan tersengih . sengih macam kera busuk , haha . depan korang dorang akan ego hanya sepatah kata yes sahaja tapi , balik je rumah gerenti melompat . seronok kene lamar punya pasal lah kan

4.forth, ini paling penting pada kamu kamu kamu yang dah pun bercinta ni . korang mesti ragu-2 kan awek korang betul-2 suka/cinta kat korang atau hanya berpura-2 .

Bila perempuan tidak suka:dorang akan balas text korang singkat-2 je , tiada lagi cerita gurau senda yang dea selalu buat korang gembira dan tak bosan . nak ckp i love you pun payah mesti kene lelaki yang start dulu baru dorang akan cakap balik i love you too .
Bila perempuan suka:walaupun dah bertahun-2 couple , korang tetap dalam hati dea . bukti , kalau dea ade blog . ade ade post pasal korang , about how much they love you . kalau takde , message , IM , text korang dorang akan sentiasa layan . kalau korang tak text sehari dorang dah mula fikir korang dah ade yang lain .

sebelum bertindak kene berfikir , things will run very smoothly . hati pun tak kecewa . yang tips ke-empat tuh , kalau dapat tahu awek korang dah tak suka korang . baik korang lepaskan sebab suatu hari dorang yang akan lepaskan korang dulu.



okeh so kepada mereka-2 yang berjantina LELAKI tuh , try-2 lah pham kan reaksi perampuan dengan korang keyh , jangan ikut suka je , nanti korang yang menyesal tak sudah .
ok lah sampai sini saja , salam .




Old things | New things