Follow Dashboard
Tokens?

TITLE; hey , Lelaki sila baca
Monday, October 3 | 4:32 AM | 5 comments
assalamualaikum ,



oh hello semuaa :)



hari ni Cikk Bee nak cakapcakap pasal PERASAAN seorang PEREMPUAN . Cikk Bee nak share sikit ape yang Cikk Bee rasa sebagai seorang PEREMPUAN . eheem :)



kenapa lelaki susah sangat nak faham PEREMPUAN yepp?kenapa LELAKI selalu SALAH kan perempuan ,walhal itu SALAH mereka?kenapa LELAKI boleh buat ape yang mereka rasa betul , tp tp bila PEREMPUAN buat , SALAH di mata mereka? kenapa kenapa?



hey LELAKI , dengar sini .



kalau perempuan tanya AWAK KAT MANA? AWAK SEHAT? DAH MAKAN?



"RIMASNYE!" nanti dulu ! kami tanya , sebab KAMI risau kat korang . and and AMBIL BERAT pasal korang , FAHAM ? bila tak tanya , cakap KAMI ni tak SAYANG u olllsss.



seterusnya ,



kalau perempuan tanya AWAK KERJA APA?



"SIBUKLAH!" nanti dulu ! kami tanya ,sebab KAMI nak tahu future KAMI dengan korang ! tak kan nanti nak MAKAN pasir ? kami bukan MATERIALISTIK , tapi , kami nak TERBAIK untuk future kami.



next ,



kalau perempuan MENANGIS .



"CENGENGNYE!" nanti dulu !kami bukan macam tu ! kami ada hati yang sangat SENSITIF . menangis boleh buat kami PUAS .menangis boleh buat kami luah apa yang kami rasa .



kalau perempuan cakap JUJUR LAH!TERUS TERANG LAH !SUSAH KE?



"EISH !" nanti !jangan merungut ! kami nak yang TERBAIK untuk hubungan ni . kami tak nak ada sebarang PENIPUAN yang korang korang buat . SALAH KE?



next ,



kalau perempuan tanya AWAK SAYANG SAYA ? RINDU SAYA?



"RIMAS NYE!" nanti nanti ! kenapa nak rimas? kami nak tahu , seberapa dalam korang punya sayang tu . hari hari ke korang sayang kami ? kami hanya NAK TAHU .salah ke guys?



kalau perempuan marah bila tak balas text ,



nak tahu kenape kami marah ? kami marah sebab kami tak nak jadi DUNGU . kalau bz pun , bagitahu kami . senang kan ? satu mesej pun cukup :)



kalau perempuan MELUAH KAN MASALAH.



"LECEHNYA!" nanti! nanti ! kami perlu kan seseorang yang perlu mndengar masalah kami . dengar pun sudah cukup guys , tak perlu rumit rumitkan diri korangg okay?



dah faham dah SEMUA? act , banyak lagi . kalau nak cakap pun , memang tak habes kan ? itu pun salah satu apa yang Cikk Beevrasa sebagai seorang perempuan . err. bukan nak salah kan LELAKI 100% , masing masing kena TOLAK ANSUR sebenarnya.



okay ? kalau masing masing FAHAM each other , benda ni tak jadi COMPLICATED . and korang pun HAPPY je kan ?betul tak ?



untuk yang perempuan pulak , jangan buat lelaki rasa RIMAS,MELUAT and LOYA dengan korang . okay ? nobody PERFECT here bebeh :)



-END -


Old things | New things